Ofte stillet spørgsmål

Herunder finder du de mest stillet spørgsmål, vi har modtaget vedr. trapperenovering.

Inden du går i gang...

At renovere sin trappe kan være en stor omgang for mange og generelt anbefaler vi da også at man får en dygtig håndværker til at udfører opgaven – med det sagt, så er en trapperenovering sagtens en opgave man kan kan udføre, med de rette værktøj, forberedelse og omhu.

Du kan læse vores guide vedr. forberedelse til trapperenovering her

Det afhænger af tilstanden på din nuværende trappe, hvor meget forarbejde der skal gøre, inden du kan monterer de løse trappetrin ovenpå din gamle trappe.

Dine gamle trin, skal slibes jævne inden du kan monterer de nye trin.

Du kan læse vores guide vedr. forberedelse til trapperenovering her

Vi anbefaler følgende udstyr inden du går i gang.

  • Rund- eller duksav med føringsskinne
  • Målebånd eller tommelstok
  • Limspreder
  • Sandpapir evt. excentersliber
  • MS Polymer Lim
  • Vinkelmåler

Og til sidst men langt fra mindst, en trappetrinsmåler. En trappetrinsmåler, er et redskab som bruges til at måle kant og hjørner. Et uvurderligt værktøj til trapperenovering. Du kan se de to modeller af trappetrinsmålere her

Du kan læse vores guide vedr. forberedelse til trapperenovering her

Produkterne...

Alle trin i Premium, Classic og Rustic-serien er lavet af massivt træ og derfor kan de slibe, hvis uheldet er ude.

Ydermere garanterer dette en solid renovering af højeste kvalitet og en lang levetid.

Trend Laminat trappetrin kan ikke slibes. De har tilgengæld en meget høj slidstyrke (AC3) og er velegnet til f.eks. brug i trappeopgange eller erhverv.

De to trintyper bruges på forskellige steder på trappen.

Enkelttrin bruges på den lige del af trappen og dobbelttrin benyttes enten hvor trappen buer eller som enkelttrin på hele trappen, hvis din trindybde er mindre end 590mm /2

Læs mere om de to trintyper her

Læs mere om brugen af de to trappetrin her

Stødtrinnet er den del af trappen, som man støder foden imod på vej op ad trappen. Det benyttes kun på det man kalder en ‘lukket trappe’ hvor man ikke kan se imellem trinnene på trappen.

Det er pladsen mellem overfladen af trinnet og op til underkanten af trappenæsen (eller trappeforkanten) på trinnet over.

Man har mulighed for enten at matche stødtrinnet til trinnenes materiale eller skabe en kontrast ved at bruge f.eks. hvide stødtrin i MDF. Den sidste løsning giver visuelt lidt mere luft og skabe en anden dynamik på trappen.

Læs mere om stødtrin her

Bagkantlisten bruges på bagsiden af trinnet. Man bruger en bagkantliste på åbne trappe, hvor du kan se mellem trinnene.

Bagkantlisten er ved at at lave en flot afslutning på bagsiden af trinnet og samtidigt med til at fastgøre trinnet yderligere til de eksisterende trin

Læs mere om bagkantlister her

Håndliste, overligger, gelænder – kært barn har mange navne og generelt dækker de over det samme.

En håndliste monteres som regel med gelænderbeslag direkte på en væg op langs trappen.

En overligger er som regel den del af en trappe, hvor man har baluster langs trappen, monteret mellem stolper.

Man kan sige at hvis ens trappe er åben på den ene side og har væg på modsatte side, har man håndliste på vægsiden og overligger på ydersiden.
Visse modeller af overliggere kan dog benyttes som håndlister.

Et gelænder, er oftest den del af trappen, som man har øverste eller på en repos, hvor en kombination af stolper, over- og underliggere samt balustre, danner et rækværk.

Alle trappetrin i massiv egetræ er FSC-certificeret og Trend Laminattrin er PEFC-certificeret i henhold til ansvarlig drift af skovbrug.

Med råvarer, hvis de forarbejdes i Småland, mindre end tre timer fra Lundbergs lager, produceres vores nye trin lokalt og fremstilles bæredygtigt – i virkeligheden.

 

Alle trappetrin i massiv eg, fås med forskellig overflade behandling alt efter produktserie. Generelt kan du vælge mellem ubehandlet, grundolieret eller lakeret overflader.

Desværre ikke. Alle trin er i fast mål og starter fra 100cm og helt op til 180cm i bredden, alt efter trintype.

Alle trappetrin i massiv egetræ, findes i 100, 130, 145 eller 180cm. Enkle modeller findes i 120cm. Du kan kun få enkelttrin i 100cm med en trindybe på 294mm. Dobbelttrin måler 590mm i dybden og derfor er det muligt at dele dem på langs, og få 2 trin af et trappetrin, hvis din trindybde ikke overstiger 590mm/2. Alle dobbelttrin har integreret trappenæse på begge langsider.

Trend laminat trappetrin, findes i 2 dimensioner, enten 100cm eller 130cm. Disse få også kun som enkelttrin.

Alt efter hvilken serie du kigger på, er der unikt design. Nordic White er f.eks. den hvidpigmenteret, Classic er den klassiske 3 stavet og Rustic det mere landlige.

Alle trappetrin fra Trend-serien, er med egetræsstruktur i overfladen. Det samme gælder for de tilhørende stødtrin i laminat.

Generelt

trapperenovering.dk er drevet af NUP WOOD A/S, som er dansk enedistributør af Lundbergs interiør produkter, herunder til trapperenovering.

Korrekt. trapperenovering.dk er udelukkede en produktside for Lundbergs produkter indenfor trapperenovering.

Ønsker du at købe de produkter du finder på siden, sker dette igennem vores landsdækkende forhandlernet. Se alle forhandlerne her